Hej alla bryggarvänner!
Vi står nu i begrepp att införskaffa en maltkross. Visserligen är Malt-Magnus en fantastisk leverantör som krossar det du behöver men frakterna som DHL tar äter ganska stora hål. Vår tanke var att bygga upp ett baslager. Hämta hela säckar med basmalt när man har vägarna förbi och några lagomstora laddningar specialmalt.
Men då behövs en kross eftersom hel malt står sig bättre.
Vi har kikat på att bygga eget eller att köpa Coronan. Nu lutar det åt att köpa.
Ni som har erfarenhet av att krossa själva kan väl höra av Er. Vi vill ha lite feedback.
Mvh
Tobias
Köpte en http://www.beersmith.com/barley_crusher.htm , räkna med 350 kr i tull också. Har dock inte provat den ännu. Det är lite "denna har jag gjort i slöjden känsla" över finishen på vissa oviktiga delar.
SvaraRaderaJag kikade på den också men Coronan blir faktiskt billigare och snabbare leverans. Dessutom tycker jag den är härligt gammaldags snygg ;-)
SvaraRaderaDäremot kan jag hålla med om att BC:n är ett prisvärt alternativ till Monstermill eller Maltmill.
Hör gärna av dig när du provat den.
/Tobbe
Ska ni krossa basmalten med så vet jag inte om jag kan rekommendera Coronan, det blir ett jefla vevande plus att jag har svårt att få till det så att malten blir bra krossad med den. Blir smul eller hel malt, svårt att få det riktigt bra där emellan.
SvaraRaderaJag köper basmalten krossad och så kör jag med Coronan på specialmalt.
Ok!
SvaraRaderaNu har vi redan beställt Coronan och hel malt. Vi tänkte köra den med skruvdragaren för att slippa veva (lättja är det som fått mänskligheten dit vi är idag). Så vevandet är inget större problem för oss.
Det är däremot lite oroande med injusteringen. Vi får väl använda den som gigantisk kaffekvarn om den inte funkar som maltkross.