Som jag skrev tidigare kokade vi ihop en Vete IPA för en och en halv vecka sedan. Tanken var från början att prova med att göra ett av de recept som finns på Humlegårdens hemsida men det fanns inte alla ingredienser så vi påtade ihop ett eget recept. Det blev en delmäskning kokt i två grytor (vi håller på att åtgärda det).
Så är ser det ut:
Vete IPA
Batch Size: 25,00 L
Boil Size: 19,84 L
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 60,2 EBC
Estimated IBU: 34,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 78 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
4,00 kg Wheat Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 88,89 %
0,50 kg Wheat, Roasted (837,3 EBC) Grain 11,11 %
100,00 gm Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] (78 min)Hops 30,2 IBU
20,00 gm Pearle [8,00 %] (Dry Hop 21 days) Hops -
10,00 gm Pearle [8,00 %] (20 min) Hops 3,5 IBU
20,00 gm Pearle [8,00 %] (1 min) Hops 0,5 IBU
25,00 L Distilled Water Water
1 Pkgs German Wheat (Brewtek #CL-0920) Yeast-Wheat
OG blev 1055 och jästen var 2 pkt Münich Weat Beer. Just nu står laddningen på sekundärjäsning. Vi återkommer när vi vet hur den blev.
/Tobbe
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar