torsdag 17 februari 2011

Recept på Vete IPA.

Som jag skrev tidigare kokade vi ihop en Vete IPA för en och en halv vecka sedan. Tanken var från början att prova med att göra ett av de recept som finns på Humlegårdens hemsida men det fanns inte alla ingredienser så vi påtade ihop ett eget recept. Det blev en delmäskning kokt i två grytor (vi håller på att åtgärda det).

Så är ser det ut:

Vete IPA

Batch Size: 25,00 L    
Boil Size: 19,84 L
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 60,2 EBC
Estimated IBU: 34,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 78 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU    
4,00 kg       Wheat Dry Extract (15,8 EBC)              Dry Extract  88,89 %     
0,50 kg       Wheat, Roasted (837,3 EBC)                Grain        11,11 %     
100,00 gm     Hallertauer Hersbrucker [4,00 %]  (78 min)Hops         30,2 IBU    
20,00 gm      Pearle [8,00 %]  (Dry Hop 21 days)        Hops          -          
10,00 gm      Pearle [8,00 %]  (20 min)                 Hops         3,5 IBU     
20,00 gm      Pearle [8,00 %]  (1 min)                  Hops         0,5 IBU     
25,00 L       Distilled Water                           Water                    
1 Pkgs        German Wheat (Brewtek #CL-0920)           Yeast-Wheat              


OG blev 1055 och jästen var 2 pkt Münich Weat Beer. Just nu står laddningen på sekundärjäsning. Vi återkommer när vi vet hur den blev.

/Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar