måndag 7 mars 2011

Flasktappning.

Då var det dags! Äntligen skall våra öl få förpassas till flaska. Påsk-Alen och Vete-IPA:n ialla fall. Det verkar som om Påsklagern får stå ett litet tag till. Steve dök upp lite före lunch och vi tappade om ölen till rena kar innan vi (efter en snabb lunch) primade och tappade på flaska. Jag har redan tidigare konstaterat att det är lättare att tappa på flaska när man har hjälp. Att dessutom ha hjälp av en vuxen som vet vad han gjör snarare än min femåriga dotter som far runt som en studsboll i tvättstugan/brygghuset gjorde det ännu smidigare.

Självklart smakades ölen av. Första provet på Vete-IPA:n gjorde oss lite rädda. Smakade unket!. Lite jästigt. Jag tog ett prov till lite senare och konstaterade att vi nog lyckats med att röra upp lite bottensats i första provet. Bra humlesmak och lite estrar från vetejästen.

Påsk-Alen smakade som en riktig humlebomb. Bra smak av de mörka maltsorterna och rejäl beska. Kan nog bli riktigt bra med lite kolsyra.

Bägge ölen kunde haft lite mer restsötma tyckte jag men för att vara första försöket så...

Nu blir det några veckors lagring och sedan får vi se om det blir riktigt drickbart. Om dom är OK om två veckor kommer vi att ta med ett par upp till bryggkursen som SHBF anordnar och vi äntligen lyckats med att boka oss på.

Mvh

Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar